donderdag 18 september 2008

Chaotische, korte monoloog

‘Mr. Theater komt anders thuis’ is een monoloog over de belangrijkste gebeurtenissen in het leven. De loop van het leven wordt gezien als een theaterstuk waarbij de opkomst, de liefde en sterven tot de meest cruciale momenten behoren. Helaas worden deze momenten op een onsamenhangende manier gebracht en lijkt de voorstelling van de hak op de tak te springen.
Het decor bestaat uit een tafel, een aantal stoelen en een kapstok. Gelijk na zijn opkomst gooit de acteur (Vincent Lodder) het hele decor omver zodat er op het toneel een chaos ontstaat. Deze chaos is zoals hijzelf zegt “een weerspiegeling van mijn innerlijke leven”. Aan het eind van het stuk, en dus zijn leven, wordt deze chaos weer opgeruimd.
In de beschrijving van de voorstelling stond dat deze zou spelen met theaterconventies en nergens zou lopen zoals je verwacht. Maar deze theaterconventies, zoals het decor en de overdreven sterfscène, waren zeer voor de hand liggend. Het idee achter de voorstelling was zeker interessant maar de regie heeft er een onoriginele voorstelling van gemaakt.
Vincent Lodder overtuigt niet met zijn spel. Hij is slordig en lijkt een groot deel van de tijd niet volledig geconcentreerd op wat hij aan het doen is. Dit kan te maken kan hebben met het feit dat hij een rekwisiet kwijt raakte waardoor hij een deel van zijn monoloog moest overslaan.
Doordat een deel van de monoloog werd overgeslagen stond het publiek na iets meer dan 10 minuten alweer buiten terwijl deze monoloog toch echt 20 minuten hoorde te duren. Een goed oordeel valt dan ook niet te geven over deze voorstelling aangezien deze niet in zijn geheel te zien is geweest.

Theatergroep Larf met ‘Mr. Theater komt anders thuis’. Gezien op 7 september 2008 in de kleine zaal van het Rozentheater. Tekst: Will Eno. Spel: Vincent Lodder. Regie: Muriël Besemer.

Geen opmerkingen: